Hiehnerfrikassee „Oma Helene“ medd Reis – wie sellemols
Dodezu brauche mir: (fa etwa 4-5 Persone)
1 Kilo Hinkelsflääsch, in mundgerechte Schtigger (entwedder ihr koche eich e Suppehuhn,odder hole eich gegarte Hiehnerbrüschtcher, odder nemme es iwweriche Hähnche vum Grill, wie ich es gemacht hann)
1 Deesje Erbse (aa geere Erbse medd Möhrcher)
1 Schtiggche Friehlingszwiwwel odder e Putsche Schnittlaach, geschnied
1 Glas Champignons
400 Millilidder Hiehnerbrieh (falls ihr kä Suppehinkel gekocht hann, nemme ner z.B. Bouillon pur Huhn von Knorr)
100 Millilidder Sahne
150 Millilidder Weißwein, billicher
40 Gramm Butter
30 Gramm Mehl
Salz, Peffer, Maggi
Fa die Sättichungsbeilaache:
3 Tasse Reis
1 Topp hundsgeweenliches, gesalznes Kochwasser (fa de Reis)
Unn so mache mir’s:
Erscht mache mir mol e Mehlschwitz. Die Butter im Topp schmelze, dann vorsichtich unner ständichem Riehre mim Holzleffel noo um noo es Mehl eninn riesele, bis es e scheenie kremichie Konsistenz hat, e bisje anschwitze (nedd anbrenne!) losse unn medd so viel Brieh ablösche, daß es scheen sänich werd. De Wein unn es Flääsch eninn unn unner ständichem Riehre e bißje uffkoche losse. Dodebei uffbasse, daß es unne im Topp nedd angeht. Hitz erunner stelle, die Erbse unn die Champignons medd de Friehlingszwiwwel dezu, Hitz ganz schwach stelle, zwee Minudde bruddelle losse unn die Sahne eninn riehre. Medd em Salz, Peffer unn Maggi abschmecke. Wem es zu sämich is, nommo Brieh noo schitte.
Noch e Tipp: E Eckelche Schmelzkääs eninn riehre. Selbstverständlich kamma aa die klassische Gemiese-Auswahl eninn duun: Erbse/Gelleriewe/Spargel. Ganz noo Geschmack.
De Reis noo Packungsanleitung zubereite unn e Boll Reis medd ner Boll Frikassee uffem Deller anrichte.
De Küchebulle winscht e Gurrer!