Lyoner-Nudel-Pann

(e Esse, fa wanns mol dabber schnell gehn muß)

fa 4 Persone

die Zutaate:

1 Pund Nudele
1 Ringel Lyoner, gudder aus de Metz, kenner aus em Diskaunter
2 Schtigg Eier
1 Schtigg Zwiwwel, mittelgroß, in Werfelcher geschnied
1 Beidel geriewener Kääs (sinn mehrschtens 200 Gramm in so eme Beidel)
3 Eßleffel gurrie Butter
Salz, Peffer, Paprigaapulver, Maggi

Die Nudele in Salzwasser weech koche, derweil de Lyoner schäle unn in scheene Streife schneide. Wann die Nudele gar sinn, abschitte unn beiseit stelle. In erer gudd Pann die Butter schmelze unn de Lyoner gudd aanbroode, daß es scheene braune Schtigger gebbt. Die Zwiwwel dezu, unn glasich anlosse. Das ganze aus de Pann eraus in e Schissel duun unn warm halle. Die abgetroppne Nudele in die noch heiß Pann, ewentuell e bißje Butter noo duun, unn gudd aanröschte losse, scheen gleichmäßich umschichte unn dorchenanner mache, daß aa genuuch goldbraun angebroodne Nudelcher debei sinn. Derweil die Eier in eme Schisselche, medd ner Gawwel, met de Gewerze gudd verkleppere. Wann die Nudele scheen korschtich sinn, de Lyoner dezu duun unn die geklepperte Eier driwwer. Dorchenanner mache,de Kääs driwwer straue unn weiter mische bis es Ei scheen gestockt hat. Ewentuell noch noowürze.
Dodezu baßt am Beschde e Salat.

De Kichebulle winscht e Gurrer!